Groothandel Select Entertainment Service failliet verklaard

donderdag 19 januari 2017 - 14:34

Groothandel S.E.S. (Select Entertainment Service) uit Rosmalen is failliet verklaard. Dat melden oprichters Charles Ongenae en Ludo Hendrikx. Als oorzaken noemen zij de teruglopende omzetten en krimpende marges.

“De afgelopen jaren zijn de omzetten in onze branche sterk teruggelopen en de marges flink gekrompen. Onze bank heeft het vertrouwen in onze onderneming opgezegd en het krediet ingetrokken. Hierdoor kunnen wij niet meer aan onze verplichtingen (gaan) voldoen en hebben bij de rechtbank faillissement aan moeten gevragen, deze is gisteren uitgesproken”, aldus Charles Ongenae. Beide oprichters laten verder weten de gang van zaken ‘zeer te betreuren’.

S.E.S. leverde een totaalpakket aan producten, waarbij het zwaartepunt lag op cd’s, dvd’s, Blurays, games, blanco dragers, accessoires en verkoopondersteunende materialen. Daarnaast importeerde het bedrijf titels uit België, Duitsland en Amerika.

Groothandel, distributie- en afhaalcentrum S.E.S. bv werd eind 2000 in Rosmalen opgericht door Ludo Hendrikx. S.E.S. was in feite het doorgestarte Entertainment Afhaalcentrum in Rosmalen, dat was meegezogen in het faillissement van Home Entertainment Services.