GUTS wint Buma Music meets Tech Award

woensdag 18 januari 2017 - 09:55

GUTS heeft de Buma Music meets Tech Award en daarmee een geldprijs van 5000 euro gewonnen. Zij ontvingen uit handen van juryvoorzitter Ralph Simon deze prijs tijdens Eurosonic Noorderslag.

De jury was op zoek naar het concept dat zich het meest buiten de gevestigde kaders van de muziekindustrie begeeft en heeft de inzendingen beoordeeld op innovatie en toegevoegde waarde. Juryvoorzitter Ralph Simon (Mobilium, GB) en juryleden Mir Wermuth (iMMovators), Wim van Limpt (Buma/Stemra), Todd Hansen (South by Southwest) en Asa Carild (ICE Services), bepaalden dat GUTS daar het meest aan voldeed.

GUTS heeft volgens de vakjury een grote toegevoegde waarde voor organisatoren, fans én artiesten. Dankzij het smart ticketingsysteem kunnen kaartjes alleen worden gekocht (en verkocht) tegen een vaste prijs, waardoor woekerwinsten door zwarthandelaren onmogelijk wordt.

Buma Music meets Tech is het innovatieprogramma van de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Buma Music meets Tech, is opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt en stimuleert om de groei te versnellen. Door exposure, netwerken, het delen van kennis en ervaring met professionals, de validatie vanuit collectieve beheersorganisaties en het netwerk stimuleert Buma Music meets Tech de ontwikkeling van start-ups. Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Buma Music meets Tech een pitchprogramma voor start-ups en een conferentieprogramma over innovatie.