Imagine Film Festival maakt eregast en korte filmprogramma’s bekend

woensdag 08 februari 2017 - 14:44

Kostuumontwerpster en Oscarwinnares Lindy Hemming (James Bond, The Dark Knight en Wonder Woman) is eregast tijdens Imagine Film Festival 2017. Hemming verzorgt een masterclass voor het publiek tijdens deze 33e editie van het festival.

In de openbare ruimte van EYE wordt een selectie van haar ontwerpschetsen gedurende het hele festival tentoongesteld. De organisatie van Imagine completeert daarnaast het korte filmprogramma met de onderdelen Fashion Shorts, Fantastic Shorts en Nieuw Nederlands Peil.

De uit Wales afkomstige kostuumontwerpster Lindy Hemming (1948) studeerde af aan de Royal Academy of Dramatic Art. Zij begon haar carrière als kostuumontwerpster bij Britse regisseurs als Mike Leigh en Stephen Frears. In 2000 ontving zij een Oscar voor Topsy-Turvy. Zij maakte de kostuums voor de James Bondfilms GoldenEye, Tomorrow Never Dies, Die Another Day en Casino Royale. Bovendien werkte ze aan The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Ook de nieuwe Wonder Woman die in de zomer uitkomt heeft zij voorzien van kostuums.

Verder zijn de korte filmprogramma’s bekend. In samenwerking met het Fashion Film Festival van Berlijn presenteert Imagine een internationale selectie modefilms. Hier zijn onder meer te zien: A Rose Reborn (voor modehuis Ermenegildo Zegna) van Park Chan-wook en Odyssey (voor cognac-merk Hennessy) van Nicolas Winding Refn. Ook zien we acteur Christopher Walken terug in een reeks korte films, gemaakt voor kledingmerk Jack&Jones.

Naast de modefilms is er ook dit jaar weer een ruime internationale selectie van korte films, de Fantastic Shorts. Ruim veertig films uit vijftien landen zijn verdeeld over vier programma’s: All In The family, Everyday Stories, Secrets and Lies en The Body Shop.

Ook dit jaar is er tijdens Imagine veel aandacht voor de Nederlandse korte film. Er worden twee wereldpremières vertoond: The 5th Dimension (Valentien Berning, 16’) en Retina (Justin Heyl, 8’). Verder zijn de volgende shorts te zien tijdens Nieuw Nederlands Peil: De Dode Spreekt (Marcos Mereles, 3’), Interface (Anna Hoetjes, 6’), Mannequin (Maarten Groen, 2’), Sprokkelhout (Lucas Camps, 14’), Sweet Tooth (Nico van den Brink, 5’) en Vigor (Philip Besamusca, 15’).