Just Entertainment verwerft rechten Planet Earth II

maandag 06 februari 2017 - 14:45

De prestigieuze BBC-natuurdocumentairereeks Planet Earth II wordt in de Benelux op dvd- en Blu-ray uitgebracht en gedistribueerd door Just Entertainment. De release staat gepland voor 14 maart.

Het verwerven van de uitgeefrechten van Planet Earth II door Just Entertainment, onderdeel van Just Media Group, vloeit volgens de distributeur zelf voort uit de jarenlange samenwerking met de BBC. De reeks is een droomrelease om aan het portfolio toe te kunnen voegen, zo stelt Anne Nijveld-Bijl van Just Entertainment.

“Deze serie is buitencategorie. Dergelijke documentaires zijn bij uitstek releases waarvoor mensen nog de moeite nemen om ze aan te schaffen. Wij hebben als Just Entertainment een goede relatie met de BBC, en deze nieuwe reeks hebben we binnen weten te halen als onderdeel van een breder pakket, met daarin onder meer ook een nieuw seizoen Father Brown, de dramaserie The Collection en de nieuwe Maigret-reeks met Rowan Atkinson in de hoofdrol.”

Prestigeproject
Planet Earth II is het vervolg op de Planet Earth-serie, die het genre natuurdocumentaire in 2006 eigenhandig naar een hoger niveau tilde, en tegelijkertijd voortborduurde op een lange traditie. De National History Unit van de BBC maakt al meer dan een halve eeuw natuurdocumentaires en geldt als autoriteit op dat gebied. Voor het tweede deel is door het team van de BBC drie jaar lang in 64 verschillende landen opgenomen. Het heeft geleid tot een zestal thema-uitzendingen (eilanden, bergen, jungles, woestijnen, graslanden en steden) waarvoor Sir David Attenborough de voice-over doet en Hans Zimmer is aangetrokken om de soundtrack te verzorgen.

Meerwaarde
De Nederlandse versie van de documentaire wordt momenteel met gestaag groeiende kijkcijfers uitgezonden door de EO. Op het moment van schrijven is de grens van 2,2 miljoen kijkers doorbroken. Just Entertainment werkt voor de release nauw samen met deze omroep, die de Nederlandstalige versie exclusief in de eigen webshop verkoopt.

“Deze versie wordt door ons exclusief voor hen gemaakt. De dvd met daarop het eerste deel van de Nederlandstalige versie verspreidt de EO gratis. De retailversie die wij in de markt zetten bevat alleen de Nederlands onder-titelde originele versie, met de stem van Sir David Attenborough. We mikken met de release op veel free publicity, maar zetten zeker ook print- en onlinecampagnes in. We hebben een commerciële samenwerking met Audax, dus daarlangs kunnen we flink uitpakken. Planet Earth II is bij uitstek een release waarvoor dvd en Blu-ray nog altijd een enorme meerwaarde hebben; we hebben dus zeer hoge verwachtingen.”

Het complete artikel over Planet Earth II is te vinden in de februari-editie van Entertainment Business, die eind vorige week is verschenen.