BREIN schikt met illegale IPTV-aanbieder

vrijdag 17 februari 2017 - 14:28

BREIN heeft een schikking getroffen met een van de grotere Nederlandse IPTV-aanbieders. Abonnementen op geripte kanalen werden aangeboden tegen een lage prijs, zonder dat de rechthebbenden compensatie ontvingen. Deze bevatte daarnaast hyperlinks naar illegale content.

De IPTV-aanbieder, wiens naam niet genoemd wordt, is volgens BREIN gestopt met de verkoop van illegale abonnementen. Ook werd er een rectificatie naar klanten verstuurd waarin werd uitgelegd waarom hun abonnementen zijn stopgezet. Daarnaast is er 10.000 euro aan BREIN betaald voor de gemaakte kosten. Als onderdeel van de schikking heeft de piraterijbestrijder informatie ontvangen over de bron van de illegale content.

BREIN-directeur Tim Kuik: "Eind vorig jaar hebben wij aanbieders van IPTV-abonnementen gewaarschuwd dat zij moeten controleren of de bronnen van de content waar zij naar linken legaal zijn. Inmiddels zijn wij begonnen met het dagvaarden van aanbieders die desondanks volharden in het aanbieden van abonnementen die naar geripte kanalen en ongeautoriseerde content linken. Zij kunnen rekenen op een claim van BREIN. Hoe langer je doorgaat, hoe duurder het wordt."