Nintendo introduceert betaalde dlc voor nieuwe Zelda-game

woensdag 15 februari 2017 - 13:00

Nintendo brengt in maart het langverwachte The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor de Nintendo Switch en Wii U uit. Het bedrijf werkt bovendien aan aanvullende content die gekocht kan worden via een zogeheten season pass.

The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild wordt door het Japanse bedrijf omschreven als ‘de grootste meest meeslepende videogames die Nintendo ooit maakte.’ Zodra de game op 3 maart wordt gelanceerd, kunnen spelers een uitbreidingspas aanschaffen voor 19,99 euro. Deze pas geeft toegang tot twee nieuwe aanvullende contentpakketten die later dit jaar beschikbaar komen. De uitbreidingspas is verkrijgbaar voor zowel de Nintendo Switch- als de Wii U-versie.

Direct na aanschaf van de uitbreidingspas verschijnen drie nieuwe schatkisten in het Great Plateau-gebied van de game. Eén van deze schatkisten bevat een shirt met het Nintendo Switch-logo dat Link tijdens zijn avontuur kan dragen en alleen verkrijgbaar is via de uitbreidingspas.

Het eerste contentpakket verschijnt in de zomer en bevat de Cave of Trials-uitdaging, een hard-modus en een nieuwe feature voor de in-game plattegrond. Het tweede contentpakket verschijnt met de feestdagen en introduceert uitdagingen waarmee spelers een nieuwe kerker en een nieuwe verhaallijn kunnen ervaren.