Organisatie kondigt laatste editie Sensation in Nederland aan

donderdag 16 februari 2017 - 12:30

Het jaarlijkse dance-evenement Sensation stopt in Nederland. Op 8 juli vindt in de Amsterdam ArenA de laatste editie plaats, met als thema 'The Final'.

Er wordt op een bijzondere manier afscheid genomen van Sensation, schrijft de organisatie op de website van het evenement. Fedde Le Grand maakt een speciale mix van de greatest Sensation-hits, en er is een surprise act aangekondigd. Daarnaast staan Mr. White, Sunnery James & Ryan Marciano, Hardwell en Axwell & Ingrosso in de line-up.

Sensation werd in 2000 voor het eerst door ID&T georganiseerd en vond sindsdien ieder jaar plaats in de Amsterdam ArenA. In 2005 werd Sensation internationaal uitgerold, en zijn er sindsdien zestig shows georganiseerd in Europa, Australië, Zuid-Amerika en Azië. ID&T werd in 2013 overgenomen door SFX Entertainment. Dat bedrijf raakte in zwaar weer en maakte in november onder de nieuwe naam LiveStyle een doorstart.

Het stopzetten van Sensation betreft alleen de Nederlandse editie, er worden nog wel internationale evenementen georganiseerd. Kaarten voor Sensation The Final gaan vanaf 27 februari om 16:00 uur in de voorverkoop op Sensation.com.