Rag’n’Bone Man debuteert op eerste plaats Album Top 100

vrijdag 17 februari 2017 - 14:58

Het debuutalbum Human van Rag'n'Bone Man komt deze week binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Rag'n'Bone Man is de artiestennaam van de 32-jarige Britse singer/songwriter Rory Graham.

Vernoemd naar een in de tv-serie Steptoe And Son (Stiefvader & Zoon) gebezigde uitdrukking, startte Graham zijn muziekcarrière toen hij als 15-jarige leerling op het Uckfield Community Technology College in East Sussex zat. In eerste instantie hield hij zich bezig met drum'n'bass, waarna zijn aandacht werd verlegd naar blues en hiphop. Hij zat in diverse bandjes en trad als soloartiest op in het voorprogramma van Joan Armatrading.

Een ontmoeting met producer Mark Crew (Bastille, The Wombats) leidde in 2012 tot een publishingdeal met Warner Chapell. In 2014 bracht Rogers als Rag'n'Bone Man zijn eerste EP Wolves uit, waarmee hij bescheiden hitnoteringen wist te behalen in België, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

Met de vorig jaar juli via Columbia/Sony verschenen single Human brak Rag'n'Bone Man door in heel Europa. De single bereikte de eerste plaats in de hitlijsten van de vier eerder genoemde landen en werd bekroond met goud en platina. Ook in Nederland heeft Human inmiddels de status van goud behaald.

Vanzelfsprekend staat Human op het gelijknamige debuutalbum van Rag'n'Bone Man, net als zijn nieuwe singlehit Skin. Daarnaast bevat het album tracks die zijn geproduceerd door onder anderen Two Inch Punch (Sam Smith, Years & Years), Jonny Coffer (Beyoncé, Weezer) en Mark Crew.

Op 14 april treedt Rag'n'Bone Man op in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam.