Rijksmuseum introduceert Muziek In Het Rijksmuseum

vrijdag 17 februari 2017 - 12:10

De BankGiro Loterij heeft tijdens het Goed Geld Gala een extra projectbijdrage van 580.000 euro toegekend aan Muziek In Het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum wil hiermee een divers muziekprogramma bieden voor een breed publiek en zo het museumbezoek verrijken.

Het Rijksmuseum heeft 500 historische muziekinstrumenten in zijn collectie. Ook speelt muziek vaak een symbolische rol in de schilderijen. Zo zijn in 13 van de in totaal 35 bekende werken van Johannes Vermeer muziekinstrumenten te vinden. In de loop van dit jaar start het Rijksmuseum met verschillende muzikale activiteiten in samenhang met de collectie. Te denken valt aan klassieke en popconcerten, het bespelen van historische muziekinstrumenten, dance-events, optredens in de museumtuinen en een multimediatour.

Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: "Wij zijn ongelooflijk blij dat de BankGiro Loterij gelooft in onze dromen. Muziek is net als het Rijksmuseum van iedereen en verbindt mensen met kunst en geschiedenis. Wij hopen onze bezoekers met de muziekprogramma's te verrassen en hun blikveld te verruimen."

Het afgelopen halfjaar organiseerde het Rijksmuseum al een reeks drukbezochte zondagmiddagconcerten.