Yori Swart tekent publishingdeal met Downtown Music Benelux

donderdag 16 februari 2017 - 10:10

De Nederlandse singer-songwriter Yori Swart heeft een meerjarige en wereldwijde publishingdeal gesloten met het in Amsterdam gevestigde Downtown Music Benelux.

Swart, onder meer winnares van de Grote prijs van Nederland in 2011 en 3FM Serious Talent, rondt momenteel de opnames en mix voor haar later dit jaar te verschijnen nieuwe album af. Nog voor de zomer moet de eerste single hiervan uitkomen.

Binnen de publishingdeal zal Downtown de songs van Yori Swart promoten voor gebruik in reclames, films en tv-programma’s. Daarnaast wordt de 27-jarige zangeres internationaal begeleid als songwriter voor en met andere artiesten.

Downtown Music Benelux is een van oorsprong Amerikaanse music publisher met eigen kantoren in Amerika, Verenigd Koninkrijk, Japan en Nederland (Amsterdam). Voor de Benelux is Downtown een joint venture met Cloud 9 Music. In de vanuit Nederland getekende catalogus bevinden zich songwriters als  Eefje de Visser, Haevn, San Holo, Suburban Records, Janne Schra en John Coffey.  

Foto: Yori Swart en Lucas van Slegtenhorst (MD Downtown Music Benelux)