André Rieu start mediabedrijf Piece of Magic Entertainment

donderdag 16 maart 2017 - 14:51

André Rieu heeft het mediabedrijf Piece of Magic Entertainment opgericht. Het bedrijf gaat de shows van de violist opnemen en verkopen aan distributeurs en exploitanten.

De eerste productie van Piece of Magic Entertainment is 2017 Maastricht Concert, dat wereldwijd wordt uitgezonden, schrijft Holland Film Nieuws. Het optreden markeert het 30-jarig jubileum van diens Johann Strauss Orchestra. Het is een doelstelling van Piece of Magic Entertainment om de markt in Noord- en Zuid-Amerika en China nadrukkelijker te bedienen.

Daarnaast wil Piece of Magic Entertainment andere artiesten de gelegenheid bieden om gebruik te maken van de faciliteiten. Het bedrijf wil daardoor uit kunnen groeien tot serieuze speler op het gebied van event cinema, het live streamen van shows in bioscopen.

De leiding van het bedrijf ligt bij Andrés zoon Pierre Rieu. "Piece of Magic Entertainment wil de marktleider worden in event cinema productie en distributie. We willen organisaties en artiesten volledig bedienen, zodat ze hun werk aan een nieuw publiek kunnen presenteren", zegt hij in een verklaring.