Hiphoplabel Wilde Westen zorgt voor verrassing in Album Top 100

vrijdag 17 maart 2017 - 14:51

Terwijl Ed Sheeran de nationale en internationale hitlijsten blijft regeren, zorgt het Haagse hiphoplabel Wilde Westen Records voor een verrassing in de GfK Dutch Album Top 100. De uitsluitend digitaal beschikbare mixtape W.W. Nation komt binnen op de tweede plek.

De mixtape laat andere nieuwkomers als Laura Marling (met haar album Semper Femina), The Shins (Heartworms), de Rotterdamse rapper Zack Ink (Glitchfather) en de nieuwe soundtrack van Beauty And The Beast ver achter zich.

In navolging van succesvolle hiphopalbums als New Wave (TopNotch) en Gate 16 (Rotterdam Airlines) biedt het album W.W. Nation een staalkaart van wat het tienjarige Haagse hiphoplabel Wilde Westen aan nieuw talent heeft te bieden binnen de zogenoemde trapscene.

De mixtape bevat maar liefst 29 tracks van (t)rappers als LouiVos, Kingsize en Mula B. Daaronder het straatanthem Domme Jongens, dat afgelopen zomer al een Nederhophit was, als ook de aankomende hit Donnie Barkoe Bankie (‘Kijk hoe ik plus op je zus’) van Mula B, LouiVos en 3robi.

Naast Bartofsi, Milo en eerder genoemde rappers lijkt Mula B, bijgenaamd Mula Moes of Hicham De Verloren Zoon, de onbetwiste ster van Wilde Westen Records. De half Marokkaanse, half Congolese (t)rapper uit de Haagse Schilderwijk is betrokken bij dertien tracks op het vol met rauwe straatraps staande W.W. Nation .

Volgens 3FM wordt de meedogenloze trap van Mula B, LouiVos en Wilde Westens huisproducer/beatmaker IliasOpDeBeat hét geluid van de Nederlandse hiphop in 2017. De mixtape W.W. Nation was afgelopen week dan ook Album van de Week bij 3FM.

Mula B geeft overigens op 13 april een concert in Paradiso Amsterdam. Dit concert is bijna uitverkocht.