Nintendo verdubbelt productie Switch naar 16 miljoen units

vrijdag 17 maart 2017 - 15:30

Nintendo gaat de productie van de Switch het komende fiscale jaar – dat loopt van 1 april tot 31 maart 2018 – opschroeven van 8 miljoen naar 16 miljoen units.

De productie wordt verdubbeld om te kunnen voldoen aan de vraag, schrijft Wall Street Journal op basis van 'bronnen die op de hoogte zijn van de plannen'. De release van de Nintendo Wii in 2006 was een vergelijkbare situatie; ook toen was de console vlak na release moeilijk verkrijgbaar en werd de productie verhoogd.

Een kleine week na de release van de Nintendo Switch was de console in de Benelux nagenoeg uitverkocht. Ook in Amerika was het lastig om de Switch te bemachtigen. Volgens Forbes was de console voor release al uitverkocht bij de grote retailers Best Buy, Walmart en Amazon.

Nintendo heeft nog geen officiële verkoopresultaten bekendgemaakt van de Switch. Wel meldde het Japanse bedrijf onlangs dat het 'de meest succesvolle tweedagenverkoop heeft gehad in de geschiedenis van het bedrijf.' Volgens analist SuperData zijn er van de nieuwste Nintendo-telg wereldwijd 1,5 miljoen exemplaren verkocht.