Animatiestudio Job, Joris en Marieke wint Amerikaanse filmprijs

maandag 20 maart 2017 - 14:50

Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw van animatiestudio Job, Joris en Marieke hebben afgelopen weekend een Amerikaanse filmprijs gewonnen. Hun film Kop Op won de Grand Prize in de categorie short film op het International Children's Film Festival in New York.

Kop Op beleefde vorig jaar zijn première op Cinekid en is deze week te zien op het Holland Animation Film Festival in Utrecht. Ook in buitenland wordt de short momenteel veelvuldig getoond op diverse festivals.

Kop Op is een jeugdanimatiefilm waarin drie vrienden tijdens het spelen een gedumpte wasmachine vinden. De wasmachine blijkt vreemde krachten te bezitten, aangezien de vrienden per ongeluk van hoofd wisselen. Omdat de hoofden niet terug gewisseld kunnen worden, zijn de vrienden genoodzaakt om elkaars identiteit over te nemen. De drie hoofdrolspelers worden ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye Van Dam en Pauline Cornelisse.

Twee jaar geleden kon het animatie-trio al even ruiken aan internationaal succes. Toen werd hun korte animatiefilm genomineerd voor een Oscar.