Beauty and the Beast levert Disney in eerste weekend 350 miljoen dollar op

maandag 20 maart 2017 - 13:07

Disney heeft met Beauty and the Beast weer een grote bioscoophit in handen. De film behaalde in het openingsweekend een wereldwijde box office van 350 miljoen dollar.

In Amerika bedroeg de omzet in het eerste weekend 170 miljoen dollar, in de rest van de wereld bracht de film 180 miljoen dollar in het laatje. Volgens Variety stond Beauty and the Beast in bijna alle landen waar de film is uitgebracht op de eerste plaats van de box office lijst.

Beauty and the Beast, dat een budget had van 160 miljoen dollar, deed het goed in de IMAX-zalen en vestigde zelfs een record. De film draaide wereldwijd in 1.026 IMAX-zalen en bracht een recordomzet van 21 miljoen dollar op. In Nederland, Frankrijk, Australië en Japan moet de film nog uitkomen.

Disney had vorig jaar uitstekende zaken gedaan in de bioscopen. Dankzij films als Rogue One: A Star Wars Story, Finding Dory, Captain America: Civil War, Zootopia, Jungle Book, Moana en Doctor Strange passeerde de filmdistributeur als eerste in de geschiedenis de grens van 7 miljard dollar omzet in een jaar.

Beauty and the Beast wordt in Nederland op 29 maart uitgebracht.