Boef verbetert hitrecord Ed Sheeran

vrijdag 24 maart 2017 - 15:51

Opnieuw is een artiest er in geslaagd om alle tracks van zijn nieuwe album genoteerd te krijgen bij de bovenste dertig plaatsen in de Single Top 100. Twee weken na Ed Sheeran doet de Nederlandse rapper Boef het zelfs nog iets beter: alle tracks van zijn nieuwe album Slaaptekort staan genoteerd bij de vijfentwintig bovenste plaatsen in de Single Top 100.

Maar liefst zeven tracks staan zelfs in de top tien, waaronder de nieuwe en Boefs eerste nummer 1-hit Habiba. En net als Sheeran pakt Boef ook de eerste plaats in de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee verbetert Boef het nog verse hitrecord van Ed Sheeran.

“Het begint een beetje als een cliché te klinken, maar ik heb dit echt nog nooit eerder meegemaakt. Alle credits voor Boef!” zegt Martin Jessurun, president Warner Music Benelux. “Het feit dat Boef direct intensief  in contact staat met zijn following, alleen op Instagram heeft hij al 530.000 volgers, is de kern voor zijn succes. Hij is onwijs dankbaar voor elke fan en zoekt ook regelmatig zijn fans thuis op. In die zin heeft het ons niet verrast dat het album direct zo’n impact zou maken in de charts. En ja, het is voor Ed Sheeran wellicht vervelend dat Boef hem van de eerste plaats wegduwt, maar het is beter dat de concurrentie uit eigen Warner-huis komt dan bij een ander vandaan.”

De 24-jarige in het nabij Parijs gelegen Aubervilliers geboren Boef – wiens ware naam Sofiane Boussaadia luidt – kwam op vierjarige leeftijd in Nederland wonen. In 2015 startte hij zijn carrière als rapper en vlogger. Zijn eerste EP Gewoon Boef behaalde in 2015 een vierde plaats als hoogste positie in de Album Top 100 en werd met platina bekroond. Op z’n nieuwe album Slaaptekort weet Boef zich verzekerd van de steun van onder anderen Ronnie Flex (in de track Speciaal), Lil’ Kleine (Weejoow), Sevn Alias (Slapend Rijk) en ‘mentor’ Ali B (Ik Ga Weg), die Boef ook heeft getekend voor zijn managementbureau SPEC Entertainment. Boef heeft zijn album uitgebracht op het aan SPEC gelieerde label TRIFECTA waarvan de verkoop en distributie worden verzorgd door Warner Music.

“In samenwerking met Boef en SPEC heeft ons team bij Warner er vol op ingezet om zijn enorme  fanbase op Instagram en YouTube naar Spotify toe te leiden. Dit heeft bijzonder goed uitgepakt waardoor hij onder meer een eigen Spotify-playlist heeft met 50.000 volgers en meer dan een miljoen luisteraars per maand. Boef heeft een fantastisch album gemaakt, een plaat die een brede doelgroep kan bereiken en dat nu ook doet. Het zijn niet alleen tieners die het album luisteren,” aldus Jessurun. 

Dit weekend verzorgt Boef korte optredens in onder meer Stairway Utrecht, Huize Maas Groningen en The Apollo Helden.