Golden Earring in trailer Amerikaanse film Baby Driver

maandag 20 maart 2017 - 10:22

De wereldhit Radar Love van Golden Earring is prominent te horen in de trailer van de Amerikaanse film Baby Driver met Kevin Spacey in een van de hoofdrollen.

De film, met naast Spacey ook Ansel Elgort, Lily James, Jon Hamm en Jamie Foxx, is geregisseerd door Edgar Wright en verschijnt 24 augustus in de Nederlandse bioscoop. Sony/ATV Music Publishing Benelux licenseerde de song in samenwerking met haar Amerikaanse kantoor.

Golden Earring scoorde wereldhits met Radar Love en Twilight Zone. Radar Love werd meer dan 500 keer gecovered, waaronder  door U2, R.E.M. en Bryan Adams. Zowel in de jaren zestig, zeventig als tachtig toerde de band in de Verenigde Staten. Na het debuut in 1965 bleef de band nieuw werk uitbrengen, met Tits ’n Ass (2012), The Hague (2015) en Five Zero (2016) als de meest recente wapenfeiten. De klassieke bezetting van de band uit 1970 is nog altijd bij elkaar.

In 2016 stond de band met twaalf songs – waaronder When The Lady Smiles, Twilight Zone, Going To The Run en Radar Love - in de Top 2000. Samen met Henny Vrienten en Boudewijn de Groot behaalde gitarist George Kooymans als Vreemde Kostgangers eerder deze maand de eerste plaats van album charts.