Ed Sheeran populairste radio-artiest van maart

maandag 03 april 2017 - 13:32

Ed Sheeran was in maart de meest gedraaide artiest op de radio. Uit cijfers van de door Radiomonitor samengestelde Airplay Top 10 blijkt dat de Britse singer-songwriter de eerste en tweede plaats bezet.

Shape of You was de meest gedraaide single, gevolgd door het eveneens door Ed Sheeran geschreven Castle on the Hill. In Vlaanderen is Shape of You terug te vinden op de zesde plaats, Castle on the Hill valt met een twaalfde notering net buiten de top tien.

De hoogste nieuwe binnenkomer in Nederland in maart is Katy Perry feat. Skip Marley met Chained To The Rhythm. Dat nummer staat op 5, ook in Vlaanderen komt deze track nieuw binnen, maar daar op nummer 3. In Vlaanderen is Bruno Mars met That's What I Like de nummer 1 van maart, en ook meteen de hoogste nieuwe binnenkomer.

Met een marktaandeel van respectievelijk 39,9 procent en 28,7 procent heeft Universal het grootste aandeel in Nederland en Vlaanderen. Zowel in Nederland als Vlaanderen zijn Sony, Warner en de independents de nummers twee tot en met vier. Wel is het marktaandeel van de independents in de Top 100 in Nederland een stuk lager dan in Vlaanderen: rond de 12% in Nederland, terwijl dat in Vlaanderen zo'n 26% is.