Gorinchem krijgt in april nieuw filmfestival

donderdag 06 april 2017 - 14:19

Eind april gaat de eerste editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem van start. In de theaters De Nieuwe Doelen en 't Pand worden op 28, 29 en 30 april 'films met een brede blik op de wereld' getoond.

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is een filmfestival met internationale allure, staat in een verklaring. Het IFFG gaat van start met een 'teaser editie', waarna het filmfestival de komende jaren toe wil groeien naar een volwaardig festival voor een groot publiek.

Het IFFG streeft ernaar om een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met culturen van over de hele wereld. De organisatie wil de grenzen verleggen, de verbinding aangaan, samenwerken met de diversiteit aan inwoners van Gorinchem en wijde omgeving. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met MOOOV België.

Naast het festival organiseert het IFFG diverse activiteiten door het jaar heen. Dat gebeurt in samenwerking met MOOOV, ondernemers, scholen, diverse organisaties en andere initiatiefnemers.

Meer informatie over het Internationaal Film Festival Gorinchem is te vinden op www.iffg.nl.