EB april: Jett Rebel, Evelyn Novacek en Injustice 2

maandag 10 april 2017 - 11:36

Het nieuwe nummer van Entertainment Business is verschenen. Deze editie bevat onder meer een interview met Record Store Day-ambassadeur Jett Rebel, verder viert muziekwinkel Evelyn Novacek het tachtigjarige jubileum en is er aandacht voor de naderende release van Injustice 2.

In het aprilnummer van Entertainment Business, dat deze week is verschenen, is er onder meer aandacht voor:

Jett Rebel
Terwijl zijn leeftijdgenoten naar mp3's luisterden, ging Jett Rebel naar platenzaken om zijn vinylcollectie steeds verder uit te breiden. En dat in een tijd waarin van een vinylhype nog geen sprake was. Een betere ambassadeur kon de organisatie van Record Store Day zich dus niet wensen. Toen de 26-jarige muzikant werd gevraagd, hoefde hij dan ook geen moment te aarzelen. "Na school ging ik óf muziek maken, óf ik hing rond in een muziekwinkel."

Evelyn Novacek
Eigenaar Marjolein van Dam weet het niet zeker, maar Evelyn Novacek is misschien wel de oudste muziekwinkel van Nederland. Al drie generaties lang wordt de zaak gerund door dezelfde familie. Van Dam nam de zaak over van haar vader Joop Wolbrink, die hem op zijn beurt had overgenomen van zijn moeder, de naamgeefster. Van Dam: "Je houdt het alleen tachtig jaar vol door keihard te werken, je ziel en zaligheid in de zaak te stoppen en voeling te houden met je publiek."

Just Entertainment
Just Entertainment is meer dan alleen films en tv-series. Het in Hilversum gevestigde bedrijf wil mensen vermaken, op welke manier dan ook. Daarom stapte de dvd-distributeur drie jaar geleden in de markt van bordspellen, en het gaat goed met Just Games: 
de omzet uit deze spellen loopt gelijk met de omzet uit dvd's. Oprichters Alex Wächtler en Eric de Groot vertellen over de nog steeds interessante dvd-markt, bordspellen en creatief ondernemen.

Injustice 2
In 2013 zag Injustice: Gods Among Us het licht. Het vechtspel bleek toegankelijker dan Japanse genrebroeders als Street Fighter en Tekken. De cast van uiteenlopende superhelden en superschurken uit het DC universum – en daarmee een keur aan uiteenlopende krachten, gadgets en wapens – sprak tot de verbeelding. Het spel ging ruim 3,5 miljoen keer over de toonbank. Er wordt dan ook veel verwacht van het vervolgdeel, dat op 18 mei wordt uitgebracht op PS4 en Xbox One.

Special: advocatuur
Met hun kennis en ervaring spelen 
advocaten een belangrijke rol in de dynamische entertainmentwereld. In deze uitgebreide special stellen zeven advocatenkantoren zich voor en vertellen hoe ze tegen deze wereld aankijken. Dat doen ze onder meer aan de hand van een aantal stellingen, waarin onderwerpen zoals illegaal downloaden aan bod komen.

Special: publishing
Een van de onderwerpen die publishingland momenteel bezighouden, is blockchain. Wat betekent deze technologie voor de toekomst van rechtenorganisaties en publishers? Verschillende muziekuitgevers laten hun licht schijnen op deze nieuwe ontwikkeling en vertellen of ze blockchain zien als een kans of een bedreiging. Ze zijn het er in ieder geval over eens dat hun eigen rol nog lang niet is uitgespeeld.

Verder in dit nummer:

- Het aanhoudende succes van Grand Theft Auto V
- Vreemde Kostgangers
- Nieuwe opzet E3
- Buma Music in Motion
- Born4Jobs lanceert AlleMediavacatures

Nog geen abonnement of ontdekken of we iets voor elkaar kunnen betekenen? Klik hier.