Filmplatform Cinetree stapt in digitale titelverhuur

donderdag 13 april 2017 - 12:48

Filmplatform Cinetree biedt vanaf vandaag ook losse films als video-on-demand aan. De huidige abonnementenstructuur blijft bestaan. Oprichtster Hanna Verboom wil met de losse verkoop van films inspelen op de behoefte om online kwaliteitsfilms beschikbaar te maken voor iedereen.

Oprichter Hanna Hanna Verboom: “Ons doel is altijd geweest om kwaliteitsfilms toegankelijk te maken. Dat doen we door een voorselectie te maken uit het enorme filmaanbod, maar ook door een podium te bieden aan vernieuwende filmmakers en belangrijke verhalen. Met ons nieuwe platform is dit allemaal mogelijk en daar zijn we enorm trots op.”

Het filmplatform blijft werken met curators Carice van Houten, Eric Corton, Humberto Tan, Ivo van Hove, Hadewych Minis, Ernst-Jan Pfauth en Wende Snijders, die helpen bijzondere films onder een groter publiek te verspreiden.

De Nederlandse film Quality Time van debuterend regisseur Daan Bakker is de eerste titel die nog voordat hij in de bioscoop uitkomt, bij Cinetree te zien is. De landelijke bioscooprelease van Quality Time is op 27 april. Bijna twee weken eerder, op 15 april, gaat de film bij Cinetree in première.