Star Wars Battlefront II-gametrailer gelekt

woensdag 12 april 2017 - 13:05

De eerste trailer van Star Wars Battlefront II is gelekt en onder meer te bekijken via videodienst Vimeo. De trailer zou oorspronkelijk zijn wereldpremière beleven tijdens Star Wars Celebration 2017 op 15 april.

Electronic Arts bevestigde de komst van Star Wars Battlefront II in mei 2016. Een paar weken geleden werd bekend dat de titel onderdeel wordt van de E3-line up van de uitgever.

In de trailer is te zien hoe de Death Star (Return Of The Jedi) explodeert en maken bekende figuren als Darth Maul (The Phantom Menance) en Rey (The Force Awakens) hun opwachting. Tot slot worden gamers opgeroepen om de game te pre-orderen. Zij ontvangen dan het dlc-pakket The Last Jedi Heroes.

Hoewel een releasedatum nog niet is bekendgemaakt, zal deze waarschijnlijk net zoals de vorige grote shooterreleases van EA rond november liggen.

Het eerste deel van Star Wars Battlefront was weliswaar succesvol, maar oogstte ook kritiek omdat het alleen een multiplayer-game was. EA had al eerder laten weten dat deel twee ook een singleplayer-gedeelte bevat.