Bioscoopketen Vue scoort beste Paasdagen ooit

dinsdag 18 april 2017 - 09:06

Bioscoopketen Vue heeft de drukste Paasdagen ooit gehad. Dit Paasweekend trokken de zalen van Vue bijna 100.000 bezoekers. Eerste en Tweede Paasdag trokken meer dan 45.000 bezoekers, bijna 15.000 meer dan het jaar daarvoor.

De grote publiekstrekker was Fast & Furious 8, maar ook de voorpremière van The Boss Baby en lopende releases als Beauty and the Beast, De Smurfen en Going in Style werden goed bezocht. In het Paasweekend van 2015 scoorde Fast & Furious 7 ook de meeste bezoekers. Het bezoekersrecord uit 2015 – ruim 44.000 bezoekers – werd dit weekend verbroken.

Ron Sterk, directeur Vue: “We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om Vue op de kaart te zetten door samenwerkingen aan te gaan met merken en door de I Love Vue brandcampagne. Het is mooi om te zien dat deze inzet, gecombineerd met het bouwen van moderne grote bioscopen, het uitbouwen en moderniseren van bestaande theaters en de rebranding, loont in een forse stijging van de bezoekers.”

De voormalig JT bioscopen in Apeldoorn en Kerkrade zijn met de rebranding naar Vue gemoderniseerd en hebben beide extra zalen gekregen wat in deze bioscopen tot een hogere zaalbezetting leidt. Vue Apeldoorn is uitgebreid van zes naar zeven zalen en Vue Kerkrade van acht naar tien zalen.