Bol.com introduceert ‘bezorgabonnement’

maandag 24 april 2017 - 10:44

Consumenten kunnen bij bol.com een zogeheten Select-abonnement afsluiten. Na betaling van 14,99 euro vervallen voor abonnees een jaar lang de bezorgkosten voor bestellingen.

Consumenten betalen nu bezorgkosten voor bol.com-bestellingen onder de twintig euro. Select-leden kunnen gebruikmaken van gratis verzending voor goedkopere bestellingen alsook leveringen in de avond, op zondag of op dezelfde dag.

Er vallen ruim 300.000 artikelen binnen het Select-assortiment, deze zijn op de website herkenbaar aan een speciaal label. Het aantal artikelen zal de komende jaren uitgebreid worden, naar verwachting tot zo’n 1 miljoen  stuks. Hiertoe behoren ook de artikelen van winkeliers die via bol.com verkopen en hun logistieke processen hebben ondergebracht bij de e-tailer. Tijdens het bestelproces worden klanten gewezen op de mogelijkheid om lid te worden van Select. Het abonnement stopt na een jaar automatisch, als de klant het niet zelf verlengt.

Daniel Ropers, algemeen directeur bol.com: “De afgelopen jaren hebben we er alles aan gedaan om onze klanten nog meer keuze en daarmee controle te geven over de bezorging van pakketjes. Met onder andere als resultaat dat wij voor iedere situatie een geschikte bezorgoptie hebben, zodat je een pakketje altijd kunt laten bezorgen waar en wanneer je maar wil. Dat betekent zeven dagen in de week en indien nodig al binnen vijf uur na bestelling. We merken dat onze klanten enorm enthousiast zijn over deze services. Enkel de bijkomende kosten kunnen nog weleens een drempel vormen om er gebruik van te maken. Die drempel nemen we nu zo goed mogelijk weg met de introductie van een bezorgabonnement. We bieden zo maximale keus, gemak en snelheid tegen minimale kosten. Zelfs voor de bestellingen onder de € 20,- hoeft niet meer betaald te worden. Met Select weet je dus precies waar je aan toe bent en word je nooit meer verrast door onverwachte verzendkosten.”

Select is vergelijkbaar met de Prima-service van Amazon. Consumenten in onder meer Amerika kunnen voor 79 dollar een bezorgabonnement afsluiten. Naast kosteloze bezorging zijn ook een muziekdienst en een filmstreamservice binnen deze dienst opgenomen.