Cinekid opent op 1 juni MediaLab in Shanghai

dinsdag 09 mei 2017 - 11:53

Cinekid brengt in het voorjaar een MediaLab naar Shanghai. Het gaat om een pilot die plaatsvindt in het Youcheng Park in The New Bund, het voormalige terrein van de World Expo 2010. De publieksopening vindt plaats op donderdag 1 juni, op de Internationale Dag van het Kind.

In 2016 werd Cinekid benaderd door Shanghai Ruihe Aesthetic Education Investment Co. Ltd. Het bedrijf wil kwalitatief hoogwaardige mediakunst toegankelijk maken voor Chinese kinderen en ziet in Cinekid een geschikte partner. Een MediaLab of een vergelijkbaar project bestaat op dit moment nog niet in China. Ruihe ging eerder al een samenwerking aan met het Van Gogh Museum.

Zowel Cinekid als Ruihe heeft de ambitie om na de pilot een MediaLab-tour te organiseren in diverse steden in China. Lokale scholen en onderwijsinstellingen zullen hierbij worden betrokken. Voor het MediaLab in Shanghai biedt Cinekid een reeks aan workshops en installaties die eerder opgesteld stonden tijdens het festival in Amsterdam. Het gaat om de workshop Animatieplaats, waarin kinderen met behulp van een green screen een eigen stop-motionfilmpje maken en de workshop VR-stereobril, waarin kinderen leren dat een echte virtual reality-bril maken met eenvoudige materialen al mogelijk is.

Directeur Cinekid Floor van Spaendonck: "Voor Cinekid is dit interessante project onderdeel van de wens om ons cultureel ondernemerschap en onze internationale uitwisseling verder uit te bouwen."