Ed Sheeran herovert eerste plaats

vrijdag 12 mei 2017 - 13:40

Ed Sheeran pakt deze week met zijn album ÷ (DIVIDE) opnieuw de eerste plaats in de GfK Dutch Album Top 100. Hij herovert de koppositie op Ayreon, wiens album The Source deze week een flinke terugval maakt in de lijst, naar de 39e plaats.

Het is al de derde keer dat Sheeran met ÷ (DIVIDE) de eerste plaats in de Album Top 100 weet te bemachtigen. Op 11 maart kwam het album binnen op nummer 1, om die plek na twee weken af te staan aan Slaaptekort van Boef. Op zijn beurt wist Sheeran op 29 april Boef weer van de eerste plaats te verdringen. Nadat hij die plek vorige week voor even moest afstaan aan Ayreon, keert Sheeran met ÷ (DIVIDE) nu dus weer terug op nummer 1. In totaal heeft Sheeran met zijn nieuwste album vier weken de lijst aangevoerd.

Ed Sheeran weet dus tot tweemaal toe terug te keren op de eerste plaats van de Album Top 100, maar dat is op zich nog niets bijzonders. Het album dat de meeste keren terugkwam op de hoogste positie deed dat namelijk maar liefst zeven keer. We hebben het over 21 van Adele, dat net als ÷ (DIVIDE) op 1 binnenkwam in de Album Top 100 en vervolgens in een tijdsbestek van één jaar zeven keer op die plek terugkeerde.

De hoogste nieuwkomer in de Album Top 100 van deze week is de compilatie Lovely Creatures: The Best of Nick Cave & The Bad Seeds, op een 12e plaats. Het album werd samengesteld door Nick Cave en Mick Harvey, en bevat diverse hits en live-favorieten, plus enkele obscure tracks uit de ruim dertigjarige historie van The Bad Seeds. Het door Mute/BMG uitgebrachte album is leverbaar in vier formats, alle met persoonlijke en zeldzame foto’s van de band: de standaard 2CD, 3LP, Deluxe 3CD met DVD en een Super Deluxe Limited Edition met boek.