Lichte daling bezoekers Kinepolisbioscopen in eerste kwartaal 2017

woensdag 10 mei 2017 - 12:51

De bioscopen van de Kinepolis Group hebben in het eerste kwartaal van 2017 6,6 miljoen bezoekers verwelkomd. Dat is een daling van 0,8 procent ten opzichte van het jaar ervoor, staat in het kwartaalcijferrapport van de bioscoopketen.

Ondanks het lagere aantal bezoekers, zijn de opbrengsten per bezoeker in alle landen gestegen. Ook de netto courante winst is gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal in 2016, ondanks de hogere afschrijvingen en de toegenomen belastingdruk.

De afname in bezoekers kwam door zwakker filmaanbod in het begin van het jaar, en ook waren er minder vakantiedagen dan in het eerste kwartaal van 2016. In Nederland was er wel een groei in het aantal bezoekers. De toename met 19,2 procent is volledig te danken aan de in 2016 geopende bioscopen in Dordrecht, Breda en Utrecht.

De filmtop 5 van het eerste kwartaal van 2017 werd gevormd door Fifty Shades Darker, Sing, La La Land, Beauty & the Beast en Logan. In Nederland was Soof 2 de meest bezochte lokale film, in België was dat DR5, in Luxemburg Rusty Boys, in Frankrijk Raid Dingue, in Spanje Es por tu bien en in Zwitserland Bibi & Tina.

Kinepolis Group telt 49 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. De keten ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998.