Ace Combat 7 verschoven naar 2018

woensdag 17 mei 2017 - 13:55

Bandai Namco Entertainment heeft de release van de game Ace Combat 7: Skies Unknown verzet naar een nog onbekende datum in 2018. Het spel zou oorspronkelijk later dit jaar verschijnen. De ontwikkelaar heeft echter meer tijd nodig om de titel te perfectioneren.

De Ace Combat-serie is een van de succesfranchises van Bandai Namco Entertainment. Het zevende deel stond gepland voor eind dit jaar. De uitgever heeft echter bekendgemaakt dat de release doorgeschoven wordt naar 2018. Een maand of datum is niet gegeven.

Bandai Namco publiceerde een open brief van Kazutoki Kono. Hier legt de franchisedirecteur uit waarom Ace Combat: Skies Unknown niet dit jaar maar volgend jaar verschijnt. "Als de titel dit najaar zou verschijnen, dan zou deze niet in lijn liggen met de visie van het ontwikkelteam. We gaan de extra tijd gebruiken om de game te perfectioneren en optimaliseren."

Het nieuwste deel uit de Ace Combat-serie werd eind 2015 aangekondigd tijdens de PlayStation Experience en bevat speciale missies voor de PSVR-headset. Tijdens de E3 zal Bandai Namco een nieuwe demo van de game tonen.