Blokker Holding sluit winkels en zet onder andere Intertoys in etalage

dinsdag 16 mei 2017 - 13:52

Komende zomer worden er honderd Blokkerwinkels gesloten. Moederbedrijf Blokker Holding laat verder weten dat er een koper wordt gezocht voor onder andere Intertoys en Maxi Toys.

De Blokker Holding sluit komend jaar honderd Blokkerfilialen en honderd winkels van Marskramer. De circa 400 Blokkervestigingen die overblijven, worden omgebouwd naar de nieuwe formule. De reorganisatie gaat verder dan het sluiten van winkels. Zo worden de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in de etalage gezet.

Nu.nl meldt dat het bedrijf probeert deze winkelketens 'intact' te verkopen, met behoud van werkgelegenheid voor circa 13.500 werknemers in binnen- en buitenland. Door zich volledig te richten op één winkelformule (Blokker) zou het bedrijf beter kunnen inspelen op de veranderende consumentenwens. Ook de houdstermaatschappij Blokker Holding, waaronder de ketens vallen, zal op een nog niet aangegeven termijn, ophouden met bestaan.

Vorig jaar juni maakte Blokker Holding bekend dat de formules Bart Smit en Toys XL gaan verdwijnen. Een groot gedeelte van de winkels werd omgebouwd tot de Intertoys-formule. Begin deze maand werd duidelijk dat de ombouw in België tijdelijk werd stopgezet. Er was meer tijd nodig om in België en Luxemburg het merk Intertoys op de kaart te zetten.