Finales ESL Benelux Championship op de middenstip van de ArenA

vrijdag 19 mei 2017 - 10:24

Op zaterdag 24 juni wordt in de Amsterdam ArenA het ESL Benelux Championship georganiseerd. Op het veld vinden finales plaats van Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone en League of Legends.

Na een eerste online seizoen van het ESL Benelux Championship in 2016, nemen de beste teams en spelers het op 24 juni in de Amsterdam ArenA tegen elkaar op. De finale wordt gespeeld op de middenstip van het stadion. Bezoekers kunnen vanaf de koninklijke tribune de wedstrijden volgen. Daarnaast worden er in het hoofdgebouw diverse andere gamingactiviteiten georganiseerd.

De esport-wedstijden worden gespeeld met Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone en League of Legends. Ook zijn er diverse FIFA-showmatches van AFC Ajax (Dani Hagebeuk en Koen Weijland) en nemen de beste e-racers van Nederland het tegen elkaar op in Formule 1. MediaMarkt is tijdens het event, als partner van ESL Benelux, aanwezig met scherpe aanbiedingen.

De internationale tak van ESL is daarnaast een samenwerking aangegaan met Facebook. In totaal moet er, in de toekomst, ruim 5.500 uur aan livestreams met esports op Facebook komen.