Hackers chanteren Disney met illegale kopie nieuwe Pirates-film

dinsdag 16 mei 2017 - 09:59

Een hackersgroep zou een kopie in het bezit hebben van Pirates Of The Caribbean: Dead Man Tell No Tales. De hackers dreigen de film vrij te geven als Disney geen losgeld betaalt.

Bob Iger, de CEO van Disney, heeft zijn collega's ingelicht over de bedreiging van de hackers. Hoewel de naam van de film niet werd genoemd, meldt de website Deadline dat het gaat om Pirates Of The Caribbean: Dead Man Tell No Tales.

Iger meldt dat de hackers gedreigd hebben om vijf minuten van de film online te zetten, gevolgd door stukken van 20 minuten. De enige manier waarop Disney dat zou tegen kunnen houden is het betalen van losgeld. Iets wat de filmstudio weigert. Disney werkt ondertussen samen met de FBI om de hackers op te sporen en het lekken te voorkomen. Hoe groot de som losgeld is wordt niet gemeld. Volgens de studio gaat het om een 'enorm bedrag' in bitcoin.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat hackers een filmproductiebedrijf chanteren. Eerder deze maand werd bekend dat hackers het nieuwste seizoen van Orange Is The New Black in handen zouden hebben. Netflix moest betalen of de afleveringen zouden, voor de officiële release, vrijgegeven worden. De streamingservice weigerde te betalen, waarna het nieuwste seizoen illegaal beschikbaar werd gemaakt.

Pirates Of The Caribbean: Dead Man Tell No Tales is wereldwijd op 26 mei in de bioscoop te zien.