Netflix maakt serie rondom The Witcher

donderdag 18 mei 2017 - 11:20

Streamingsite Netflix heeft de rechten verworven voor het maken van een serie van The Witcher. Deze reeks is gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski en diende eerder als inspiratie voor drie games van ontwikkelstudio CD Projekt RED.

Het Poolse bedrijf Platige Image, dat gespecialiseerd is in digitale effecten, meldt dat Netflix bezig is aan de serie rondom The Witcher. Voor de ontwikkeling zijn de producenten van The Mummy en (tv-serie) The Expanse ingehuurd. De Pool Tomek Baginski (The Fallen Art en The Cathedral) is aangetrokken als een van de regisseurs. De schrijver van de boekenreeks, Andrzej Sapkowski, fungeert als creative consultant voor de serie.

De Computer Generated Images en special effects worden verzorgd door Platige Image. Het Poolse bedrijf was vorig jaar verantwoordelijk voor de 3D en CGI van de Nederlandse theatervoorstelling Sky.

De Witcher-saga verscheen inmiddels in twintig talen en is uitgegroeid tot een multimediale franchise. In 2001 werd er in Polen een miniserie van gemaakt, genaamd The Hexer. Ontwikkelaar CD Project RED bracht in 2007 de eerste game van The Witcher uit. De meest recente game verscheen in 2017 en was een groot succes. In maart liet de ontwikkelaar weten dat er van de serie wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren zijn verkocht.