Pc-versie Destiny 2 exclusief verkrijgbaar via Battle.net

vrijdag 19 mei 2017 - 10:50

Ontwikkelaar Bungie heeft de eerste details van Destiny 2 bekendgemaakt. De game verschijnt op 8 september voor PS4, Xbox One en pc. Laatstgenoemde versie is exclusief verkrijgbaar via Battle.net.

Battle.net voert normaal enkel de games van Blizzard. Op 8 september is Destiny 2 exclusief verkrijgbaar op het platform. Het is de eerste keer dat een spel van een derde partij naar Battle.net komt. Alle functionaliteiten, waaronder de sociale (Facebook streamen, vrienden, chats en dergelijke) zullen dan lopen via het platform. Het is niet bekend of dit de eerste stap is in een groter plan waar alle pc-versies van Activision-titels via Battle.net gaan lopen.

Destiny 2 verschijnt op 8 september ook voor PlayStation 4 en Xbox One. De pre-order is inmiddels begonnen. Consumenten die het spel vooruitbestellen krijgen komende zomer voorrang bij de open bèta. Mike Morhaime, CEO en medeoprichter van Blizzard Entertainment: "Als Destiny-fans waren we enthousiast om te horen dat het tweede deel ook voor pc verschijnt. We zijn blij dat we Destiny 2 als eerste niet-Blizzard game kunnen aanbieden via ons platform en kijken ernaar uit om het met onze mede-Guardians op te gaan nemen tegen de Red Legion."

Uitgever Activision noemt de release van Destiny 2 nu al 'een van de grootste entertainmentevents van het jaar'. CEO Eric Hishberg: "Dit vervolg zal deze generatie actieshooters definiëren."

Bekijk video