EA trapt gamebeurs E3 af met solide persconferentie

zondag 11 juni 2017 - 15:39

Het startschot voor de jaarlijkse gamebeurs E3 in Los Angeles werd zaterdag gegeven door Electronic Arts. Tijdens de persconferentie EA Play toonde de uitgever een gedegen line-up met een aantal verrassingen.

De komende vijf jaar zal er in de industrie meer veranderen dan de afgelopen 45 jaar, aldus Electronic Arts tijdens de eerste persconferentie van E3. De marktleider liet tijdens EA Play echter vooral een gedegen line-up zien, zonder al te diep op de eerder genoemde uitspraak in te gaan. Wel meldde EA dat een nieuwe afdeling SEED (Search For Extraordinary Experience Division) zich bezig gaat houden met ontwikkelingen op het gebied van gameplay en AI.

De persconferentie van Electronic Arts was er een van veel bekende gezichten en franchises. Zo hoopt de uitgever het succes van Battlefield 1 te prolongeren met twee nieuwe worpen downloadable content. De eerste verschijnt volgende maand en voegt twee nachtlevels aan de game toe. Een grotere update staat voor september gepland. Dan verschijnt In The Name Of The Tsar. De uitbreiding brengt het grootste slagveld van de Eerste Wereldoorlog naar Battlefield. De gameplay wordt uitgebreid met legers, voertuigen en wapens.

De grote verrassing kwam van Need For Speed Payback. Ontwikkelaar DICE koos voor een compleet nieuwe insteek. In plaats van racen staan verhaal, actie en spektakel centraal. De gameplay laat zich vergelijken met de recente Fast & The Furious-films.

Een groot deel van EA Play was ingeruimd voor Star Wars Battlefront 2. Zo werd er een nieuw multiplayer level gedemonstreerd. Verder werden details bekendgmaakt over een singleplayer campagne die zich afspeelt tussen Return Of The Jedi en The Force Awakens. Star Wars Battlefront 2 zal drie keer zoveel content hebben dan zijn voorganger. Deze wordt in worpen (seizoenen) gratis aangeboden aan de consumenten die de game eerder in huis hebben gehaald.