Despacito evenaart hitrecord van Jody Bernal en Peret

vrijdag 16 juni 2017 - 11:46

Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee is de derde volledig Spaanstalige hit in de geschiedenis van de Media Markt Top 40 die het zeven weken op de eerste plaats weet vol te houden.

Het nummer evenaart de zeven weken die Que Si Que No (van Jody Bernal in 2000) en Borriquito (van Peret in 1971) de Top 40 als volledig Spaanstalige hits aanvoerden. I’m The One (van DJ Khaled, Justin Bieber, Chance The Rapper, Quavo en Lil Wayne) blijft staan op nummer twee terwijl Symphony (van Clean Bandit en Zara Larsson) opnieuw in de top drie weet te komen.

Krantenwijk van Lil Kleine en Boef is met 11 plaatsen winst de snelste stijger in de lijst op nummer 8. Voor Lil Kleine is dit zijn zesde top 10-hit.

2U (van David Guetta en Justin Bieber) is de hoogste van vier binnenkomers. David Guetta schrijft daarmee zijn 36e hit op zijn naam. Slechts 15 acts wisten nog meer hits te scoren in de Top 40. Ook Know You Better (van Major Lazer, Travis Scott, Camila Cabello en Quavo), Strip That Down (van Liam Payne en Quavo) en Unforgettable (van French Montana en Swae Lee) zijn nieuw in de Top 40. Quavo is de 16e act in de geschiedenis van de lijst die met twee hits tegelijk binnen weet te komen.

In de Top 40 van deze week staan drie artiesten met drie verschillende hits genoteerd. Justin Bieber (Despacito, I’m The One en 2U), Quavo (I’m The One, Know No Better en Strip That Down) en Lil Kleine (Krantenwijk, 4x Duurder en Alleen) evenaren daarmee de eenmalige prestatie uit de Top 40 van 2 januari 1965. Toen stonden The Beatles (I Feel Fine, If I Fell en I Should Have Known Better), The Rolling Stones (Time Is On My Side, Tell Me en Little Red Rooster) en The Supremes (Baby Love, Where Did Our Love Go en Come See About Me) eveneens met drie gelijktijdige hits in de Top 40.

De top 10 van 17 juni 2017:
1 ( 1) DESPACITO REMIX/DESPACITO – Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber
2 ( 3) I’M THE ONE – DJ Khaled feat. Justin Bieber & Quavo & Chance The Rapper & Lil Wayne
3 ( 4) SYMPHONY – Clean Bandit feat. Zara Larsson
4 ( 5) CIAO ADIOS – Anne-Marie
5 ( 3) IT AIN’T ME – Kygo & Selena Gomez
6 ( 6) THERE’S NOTHING HOLDIN’ ME BACK – Shawn Mendes
7 ( 9) UP TILL DAWN (ON THE MOVE)- Lucas & Steve
8 (19) KRANTENWIJK – Lil Kleine feat. Boef
9 ( 8) GALWAY GIRL – Ed Sheeran
10 (11) WEAK – AJR
(bron: www.top40.nl)