Drie kanshebbers Edison Jazzism Publieksprijs bekend

dinsdag 13 juni 2017 - 13:40

Van de acht genomineerden voor de Edison Jazzism Publieksprijs zijn Gallowstreet, Bart Wirtz en Barrelhouse overgebleven. Tijdens Edison Jazz/World op 30 juni in het nieuwe Luxor Theater wordt bekend wie van de drie de Edison in de wacht sleept.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Het publiek kon in de afgelopen maand via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. De top drie bestaat uit Gallowstreet (Battleplan), Bart Wirtz (Beneath The Surface) en Barrelhouse (Almost There).

Een mix van genomineerden en winnaars treedt 30 juni op in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en worden daarbij begeleid door het New Rotterdam Jazz Orchestra. Hoofdgast en oeuvreprijswinnaar Joshua Redman zal een set highlights uit zijn oeuvre spelen. Daarnaast treden ook Lee Towers (winnaar oeuvreprijs Nationaal) en David Linx (winnaar Jazz Vocaal) op en zal een act worden opgevoerd van het winnende album 'vs. Princess Discombobulatrix' van Reinier Baas. En de top drie Edison Jazzism Publieksprijs; Gallowstreet, Bart Wirtz en Barrelhouse maken de line-up compleet.

Sinds vorig jaar is Edison Jazz/World een samenwerking aangegaan met North Sea Round Town. Daarmee is Edison Jazz/World onderdeel van het 'fringe' festival North Sea Round Town dat de twee weken voorafgaand aan het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival plaatsvindt.