Eventbrite neemt Ticketfly over

woensdag 14 juni 2017 - 10:49

Ticketing- en eventtechnologieplatform Eventbrite heeft het ticketingplatform Ticketfly overgenomen van eigenaar Pandora voor 200 miljoen dollar.

Het Ticketfly-platform wordt door meer dan 1800 promoters en zalen in Noord-Amerika gebruikt en levert jaarlijks 600 miljoen dollar ticketomzet op. “Het geheel is groter dan de som der delen”, aldus Julia Hartz, CEO en mede-oprichter van Eventbrite. “We kijken uit naar deze nieuwe samenwerking die de beste oplossingen van beide bedrijven combineert en die naar klanten over heel de wereld brengt.”

Eerder dit jaar nam Eventbrite Ticketscript over, waardoor het het derde grootste ticketingplatform van Europa werd. Alleen al in 2016 verwerkten Ticketscript en Eventbrite samen in Europa meer dan 35 miljoen tickets met een waarde van meer dan 500 miljoen euro voor bijna een miljoen events.

Eventbrite verwerkt per jaar 150 miljoen tickets voor meer dan 600.000 organisatoren in 180 landen. Het bedrijf is opgericht in San Fransisco in 2006, opende in 2011 de eerste internationale dependance in Londen, en runt nu kantoren in tien landen en vier continenten. De andere Europese vestigingen bevinden zich in Nederland, Belgie, Duitsland, Spanje en Ierland.