GROW Festival maakt line-up en programma bekend

woensdag 14 juni 2017 - 10:54

Deze zomer strijkt GROW Festival voor het eerst neer op het eiland Utopia! Op 24 juni wordt het eiland officieel ingewijd. Op het programma staan optredens van onder anderen Hef, Ronnie Flex en Bokoesam. Dit wordt gecombineerd met een inhoudelijk ‘groen’ programma. 

Utopia Eiland bevindt zich nabij Almere. Het eiland wordt de komende jaren doorontwikkeld door jonge groene ondernemers als zelfvoorzienende broedplaats voor innovaties in voedsel, biodiversiteit, energie en beweging. Dit met oog op de komst van de Floriade 2022. Reguliere tickets voor GROW Festival zijn voor €22,50 te koop via www.growfestival.nl.

GROW Festival is een initiatief van de Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade 2022. De komende jaren ontwikkelen de Urban Greeners, jonge groene innovatieve ondernemers, het eiland Utopia als broedplaats voor duurzame stedelijke innovatie. Uiteindelijk doel is om het eiland zoveel mogelijk zelfvoorzienend te maken. Zo plantten zij al een voedselbos in, bouwden zij een drijvende plantaardige vergaderlocatie en zijn ze de komende jaren van plan kleine off-grid woningen te plaatsen.

In 2022 komen er naar verwachting 2 miljoen (internationale) bezoekers genieten van dit eiland tijdens wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Almere 2022.