Helft Nederlanders kijkt naar betaalde online videocontent

dinsdag 13 juni 2017 - 12:42

De helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder kijkt naar betaalde online videocontent. De groep 18 tot 34-jarigen zijn grootverbruikers. Zij besteden dagelijks drie uur en veertig minuten aan het kijken van online videocontent. Dat blijkt uit een rapport van GfK ViewScape.

55-plussers kijken ‘slechts’ veertig minuten per dag online videocontent. De meeste films en series worden bekeken via abonnementen op videodiensten als Netflix of Videoland, maar ook via losse verkoop. Het marktonderzoeksbureau ondervroeg bijna 1.300 internetgebruikers van 18 jaar en ouder.

Wat jongeren kijken, wordt vooral bepaald door aanbevelingen van vrienden en familie. De 55-plusser kijkt vooral naar de zenders die hij/zij al regelmatig kijkt of vaart op aanbevelingen van de (elektronische) programmagids.  

De meerderheid van de consumenten geeft vooralsnog de voorkeur aan lineair tv-kijken – ook degenen met een betaald VOD- abonnement.  Bijna vier op de tien consumenten (39%) met een betaald video-on-demand-abonnement heeft echter wel zijn tv-pakket versoberd. Onder consumenten zonder vod-abonnement is dit 15 procent.