Uitverkochte Ziggo Dome levert Tino Martin topnotering op

vrijdag 16 juni 2017 - 13:53

Na zijn uitverkochte optreden in de Ziggo Dome afgelopen zaterdag ziet Tino Martin zijn nieuwe album Hoe Ik Het Zie deze week binnenkomen op een derde plaats in de GfK Dutch Album Top 100.

De 33-jarige Haagse volkszanger wist de Ziggo Dome afgelopen zaterdag te veranderen in een feestelijke kroeg, waar het bier rijkelijk vloeide en de aanwezige gasten al zijn liedjes uit volle borst meezongen. Dat waren liedjes van z’n debuutalbum maar ook nummers van zijn tweede en nieuwste album Hoe Ik Het Zie.

Dat album bevat tien Nederlandstalige levensliedjes waaronder het duet Laat Me Leven met Gerard Joling en de Engelstalige bonustrack Love Me Once. Veel van die nummers zijn geschreven door Martins platenbazen Lucien Beld en Johnny Sap van Studio One. Voormalig autohandelaar Sap stond in 2003 ook aan de basis van de carrière van Thomas Berge.

Tino Martin tekende vier jaar geleden een contract met Studio One. Na een aantal singles – waarvan er geen een een hitnotering in de Single Top 100 wist te behalen, maar wel veel werden gestreamd via YouTube en Spotify - debuteerde hij in 2015 met zijn album Jij Liet Mij Vallen waarvoor hij een Edison kreeg. Datzelfde jaar mocht hij zich met ruim 400 optredens ook de meest geboekte Nederlandse artiest van 2015 noemen. In mei 2016 gaf Martin zijn eerste grote concert in de - toen nog - Heineken Music Hall in Amsterdam. De dvd-registratie van dit Hét Concert Van Mijn Dromen: Live In De HMH stond wekenlang op de eerste plaats in de GfK Dutch DVD Music Top 30. De cd behaalde een 13e plaats als hoogste notering in de Album Top 100.

Nu Martin ook de Ziggo Dome heeft vol gekregen, moet zijn volgende grote concert plaatsvinden in een stadion. “We zijn in gesprek met het management van het Olympisch Stadion. Maar zo ver is het nog niet. Volgende week sta ik gewoon weer ergens in het land te zingen voor een veel kleiner publiek,” aldus Tino Martin.