Gran Turismo Sport vanaf 18 oktober verkrijgbaar

vrijdag 14 juli 2017 - 09:26

De releasedatum van de grootste exclusieve racegame voor PlayStation 4 is bekendgemaakt. Sony brengt Gran Turismo Sport op 18 oktober uit in drie verschillende versies.

Oorspronkelijk zou het nieuwste deel in de Gran Turismo-serie afgelopen najaar verschijnen. Ontwikkelaar Polyphony Digital had echter meer tijd nodig om de titel te perfectioneren. In augustus vorig jaar maakte de studio bekend dat de oorspronkelijke releasedatum van 16 november 2016 niet gehaald zou worden.

De Europese release van de racegame staat nu gepland voor 18 oktober. Gran Turismo Sport is een dag eerder verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Afgelopen week vond er een gesloten bètatest plaats. Details over de aanwezige auto’s, racetracks en speelmogelijkheden worden de komende maanden vrijgegeven.

Naast een ‘gewone’ editie verschijnt er ook een Digital Deluxe-versie en voor de echte fans een Limited Edition. Laatstgenoemde bevat Livery stickers, 2.5 miljoen credits, 60 PS4 avatars, Racing Helmet Chrome, een Steelbook, een APEX Booklet en een fysiek Mercedes Benz VGT Model.

De Gran Turismo-serie is sinds de lancering de standaard geworden voor racegames op het PlayStation-platform. In totaal werden er wereldwijd 76.74 miljoen units verscheept.