Interview Dromenjager: 'Ons doel: een Woezel & Pip voor elke leeftijd'

woensdag 12 juli 2017 - 13:01

Woezel & Pip zijn, sinds ze in 2005 bij het grote publiek werden geïntroduceerd, uitgegroeid tot iconische karakters. Karakters waarvan de aantrekkingskracht zich bovendien niet beperkt tot de doelgroep waarvoor ze aanvankelijk zijn bedacht. Daarom wordt de property door Dromenjager opgesplitst in een baby-, een preschool- en een basic school-lijn.

Voor Dromenjager, het bedrijf waarin de rechten en activiteiten rond Woezel & Pip zijn ondergebracht, blijft de filosofie ‘geluk delen, groeien en bloeien’ leidend. Die filosofie slaat aan, en maakt dat Woezel & Pip bijdragen aan de ontwikkeling van de maatschappij, via diverse platforms.

 “Het uitdragen van de filosofie komt eerst. Creativiteit blijft leading”, aldus CEO Dinand Woesthoff. “Het succes van Woezel & Pip is ons overkomen, en we vinden het daarom onze  verantwoordelijkheid daar iets positiefs mee te doen. Dat hebben we gedaan door samen te werken met Stichting Lezen & Schrijven, of bijvoorbeeld het afgelopen jaar met de introductie van een smakelijke en verantwoorde voedingslijn, in nauwe samenwerking met supermarktketen Jumbo. We zijn gestart met vijftien producten; komend jaar wordt het assortiment uitgebreid tot dertig. Voedsel is iets wat tegenwoordig erg gevoelig ligt, zeker in combinatie met een kindermerk. We zijn enorm trots dat we dit hebben kunnen realiseren en ook een grote keten in onze visie mee hebben kunnen nemen.”

Meegroeien
Dromenjager wil met andere Woezel & Pip-producten ook het retaillandschap op non-foodgebied beïnvloeden. Woesthoff: “Wij merken dat Woezel & Pip een steeds breder draagvlak krijgen. Kinderen van verschillende leeftijden hebben verschillende behoeftes. Een eenduidige vorm, zoals die traditioneel door de retail wordt gevraagd, werkt niet meer. Daarin ontwikkelen wij door, en dat doen we graag samen met de retail, zodat we ‘tailor made’ product kunnen leveren dat appelleert aan verschillende doelgroepen. We nemen het voortouw door Woezel & Pip-producten op te splitsen in verschillende lijnen. Voor de leeftijd 2 t/m 4 jaar is er de preschool-lijn, die voortborduurt op de Woezel & Pip zoals ze ooit zijn ontwikkeld voor 0 tot 2-jarigen. Voor die jongste groep ontwikkelen we nu een lijn waarin Woezel & Pip volledig ‘connecten’ met de behoeften van jonge ouders en baby’s, met een nieuwe look-and-feel. Voor de leeftijd van 4 t/m 6 jaar is er de basic school-lijn, waarbij de nadruk ligt op de verschillende behoeftes en de zelfstandige ontwikkeling in deze leeftijdscategorie. Kinderen kunnen uiteindelijk met de karakters uit de Tovertuin meegroeien – of andersom natuurlijk.”

Tot de verbeelding spreken
Voor later dit jaar werkt Dromenjager aan het tweede seizoen van de tv-reeks Woezel & Pip Overal Vriendjes, een belangrijk project voor de NPO, als onderdeel van NPO Zappelin. Voor het buitenland staat een animatieserie in de planning. “En het zou zomaar kunnen dat de Sloddervos uit de eerste Woezel & Pip-film een eigen project krijgt”, aldus Woesthoff. “Ik kan daar niks over zeggen, maar het zou zomaar kunnen…”

Woesthoff stelt dat de buitenlandse animatie een spannend nieuw hoofdstuk is voor Dromenjager. “Met Woezel & Pip zijn we inmiddels in twaalf landen actief, van Thailand tot Turkije en van Rusland tot landen in Afrika. De voornaamste focus voor de nabije toekomst ligt echter op het nieuwe seizoen van Overal Vriendjes, waarin we de Tovertuin tot leven hebben gebracht en waarbij de belevingswereld van kinderen centraal staat. In de eerste reeks waren naast diverse kinderen onder meer prinses Laurentien, Hans Klok en André Kuipers te gast; die zag je op de set als een klein kind genieten van het feit dat ze in die wereld konden rondlopen. We werken met karakters die bij jong en oud tot de verbeelding spreken. Mijn vrouw Lucy, brand director binnen Dromenjager, heeft het weleens over ‘een Woezel & Pip voor elke leeftijd’, en dat is voor ons het ultieme streven.”