JW Roy tekent internationale deal met Downtown Music Publishing

vrijdag 14 juli 2017 - 10:55

JW Roy heeft een wereldwijde publishingovereenkomst gesloten met Downtown Music Benelux. Precies een halfjaar nadat beide partijen voor het eerst met elkaar spraken tijdens Eurosonic Noorderslag werden de handtekeningen gezet.

Downtown Music Publishing neemt een deel van de catalogus over, waaronder songs die worden uitgevoerd door Guus Meeuwis, zoals Vrienden, Het Kan Hier Zo Mooi Zijn en de track Treur Niet. Ook tekende JW Roy een songschrijversovereenkomst voor nieuwe werken. Deze werken worden ondergebracht in het nieuwe fonds Royal Family Songs. Op 19 juli vertrekt Jan Willem Roy naar de Verenigde Staten voor een kennismaking en een aantal schrijfsessies op het kantoor van Downtown in Nashville. 

 “Iedereen weet dat ik leef voor het schrijven van nummers”, zegt JW Roy in een verklaring. “Dit voel ik echt zo, songs schrijven met en voor anderen is de zuurstof die ik nodig heb, het blijft het allermooist om een dag met een leeg vel papier te beginnen en deze te eindigen met een song, een liedje… onbetaalbaar mooi. Het is voor mij altijd een droom geweest om dat ook in Amerika te gaan doen, nu gaat dat dan ook echt gebeuren, en snel ook. Bijzonder spannend, vooral als je weet dat Downtown artiesten vertegenwoordigt als Jason Isbell, John Moreland, Sturgill Simpson, Tift Merritt maar ook bijvoorbeeld Ryan Tedder (One Direction)." 

Lucas van Slegtenhorst, Managing director Downtown Music Benelux: “Jan Willem Roy is wat ons betreft een van de beste songwriters van Nederland. Uit het feit dat Downtown zijn catalogus kan overnemen en tevens een deal voor nieuwe songs met hem als songwriter kan afsluiten, spreekt veel vertrouwen. We kijken ernaar uit om met JW te werken, zowel op nationaal en zeker ook op internationaal vlak.”   

Downtown Music Benelux is onderdeel van Downtown USA en in Benelux een joint venture met Cloud 9 Music. Downtown bestaat tien jaar en heeft kantoren in New York, Los Angeles, Nashville, London, Tokio en Amsterdam.

Foto: van links naar rechts: Jasper van den Dobbelsteen - manager JW Roy, Jan Willem Roy, Lucas van Slegtenhorst - MD Downtown Music Benelux.