Angela Schijf boegbeeld Aangenaam Klassiek for Kids 2017

woensdag 19 juli 2017 - 13:24

Angela Schijf is dit jaar het boegbeeld van de campagne Aangenaam Klassiek for Kids. De voorstelling De Vier Jaargetijden, waarmee de actrice dit najaar samen met het Vivaldi Consort door Nederland toert, verschijnt in de Aangenaam Klassiek for Kids-campagne op twee cd’s.

Eén cd bevat de gesproken tekst door Angela Schijf, afgewisseld met stukken uit de Vier Jaargetijden. De tweede cd bevat alleen de muziek. Schijf en haar orkest nemen de bezoekers mee op een avontuurlijke reis, dwars door een barre winter, een sprankelende lente, een verzengende zomer en een onstuimige herfst. 

De succesvolle kinderboekenschrijfster Imme Dros, al diverse malen bekroond met een Zilveren Griffel, schreef voor deze voorstelling een spannend sprookje over twee zusjes die in de wondere wereld van Vrouw Holle belanden en de kracht van de natuur ontdekken. 

Angela Schijf treedt in de voetsporen van zanger, acteur en presentator Edwin Rutten, die de afgelopen jaren de Aangenaam Klassiek for Kids-cd’s verzorgde. Zo nam hij onder meer Richard Wagners Der Ring Des Nibelungen en de Vijfde Symfonie van Beethoven onder handen.

Bij aanschaf van de Aangenaam Klassiek-cd-box krijgen consumenten bovendien een Nationale EntertainmentCard ter waarde van vijf euro shoptegoed cadeau, die ze al gelijk kunnen verzilveren. De campagne Aangenaam Klassiek vindt dit jaar plaats van 1 oktober tot en met 31 januari 2018.