Britse band Daughter verzorgt soundtrack voor game Life Is Strange

vrijdag 11 augustus 2017 - 11:25

De Britse indie-folk band Daughter verzorgt de soundtrack voor de game Life Is Strange: Before The Storm. Het album Music From Before The Storm wordt uitgebracht via Glassnote Records/4AD op 1 september.

De fysieke release Music Before The Storm bevat muziek van de indie-band Daughter aangevuld met andere gelicenseerde tracks.

Elena Tonra, frontvrouw van Daughter: “Het was de eerste keer dat we een originele soundtrack schreven, en we voelen ons zeer vereerd dat we de kans kregen met het team samen te werken. Zodra we het verhaal lazen waren we verkocht, omdat het draait om realistische vrouwelijke hoofdrolspelers die zowel emotioneel, intelligent, gevoelig als ‘badass’ zijn. Ik denk dat de personages van grote invloed zijn geweest op de door ons gemaakte soundscapes.”

Jon Brooke, Vice President van Brand Marketing, Square Enix London Studios: “We vonden het erg belangrijk om een geweldige samenwerking te vinden voor originele muziek, naast onze gelicenseerde tracks, om de rauwe emotie van onze game te vangen, en Daughter voldoet aan alle eisen. Toen we de tracks voor de game hadden gehoord, wilden we echt dat de muziek als opzichzelfstaand album werd uitgebracht.”

De eerste van de drie Life is Strange: Before the Storm-episodes verschijnt op 31 augustus voor PlayStation 4, Xbox One en pc.