Lijpe binnen op eerste plaats in Album Top 100

vrijdag 08 september 2017 - 13:53

Het afgelopen maandag via TopNotch verschenen nieuwe album Zandloper van Lijpe komt vandaag binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort de Nederlands-Marokkaanse rapper zijn eerste nummer 1-notering in deze lijst.

De als Abdel Achahbar geboren 23-jarige rapper Lijpe bracht drie jaar geleden in eigen beheer zijn eerst EP Van De Bodem Naar De Grond uit. Op basis daarvan kreeg hij van Kees de Koning een contract aangeboden, waarna zijn EP opnieuw werd uitgebracht bij TopNotch en een 34e plaats als hoogste notering behaalde in de Album Top 100.

In het voorjaar van 2015 werkte Lijpe mee aan vier tracks op het succesvolle en met diverse prijzen bekroonde album New Wave. Datzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum Levensles, dat een dertiende plaats in de albumlijst wist te behalen. Met zijn vorig jaar verschenen tweede album Jackpot was Lijpe nog succesvoller, met als resultaat een gouden plaat en een tweede plaats in de Album Top 100.   

Op het deze week vrij onverwachts verschenen derde en nieuwste album van Lijpe staan veertien tracks. Daaronder de nieuwe single Doe Rustig! waaraan een gastbijdrage wordt geleverd door DJ Stijco. Deze Amsterdamse DJ leverde dit jaar ook een gastbijdrage aan de clubhit 4x Duurder van SBMG & Lil’ Kleine. De drie dragen geleden uitgebrachte bijbehorende clip heeft al bijna een half miljoen views op YouTube. Doe Rustig! staat deze week samen met nog tien andere tracks van Zandloper genoteerd in de Single Top 100.

Zandloper is het vierde door TopNotch uitgebrachte album dat dit jaar een eerste plaats weet te behalen in de GfK Dutch Album Top 100.