40 procent van de Xbox One-bezitters haalt Xbox One X direct bij release

maandag 11 september 2017 - 13:08

De Xbox One X is onder de Xbox-gamers een gewilde console. Uit een onderzoek van IGN Benelux en Entertainment Business blijkt dat 40,26 procent van de ondervraagden de Xbox One X aanschaft zodra die in de winkels ligt.

Aan het onderzoek deden 693 Xbox One-bezitters mee. 279 respondenten, 40,26 procent van alle ondervraagden, zegt de nieuwe console direct bij release te kopen. 26,12 procent vindt een nieuwe Xbox niet nodig en blijft bij de vertrouwde Xbox One.

De rest van de geënquêteerden neemt een afwachtende houding aan. 137 ondervraagden zeggen te wachten op een prijsverlaging en 13,85 procent wil eerst bepaalde games op de nieuwe console zien voordat zij tot een aankoop overgaat.

De resultaten van dit onderzoek liggen in lijn met wat Microsoft zelf beweert. Een dag na de aankondiging van Xbox One X Scorpio Edition meldde Aaron Greenberg van het Amerikaanse bedrijf dat deze limited edition uitverkocht was.

De Xbox One X wordt op 7 november gelanceerd. De console ondersteunt gaming in 4K en heeft een 8-core Custom AMD CPU. Volgens Microsoft is de Xbox One X ’s werelds krachtigste console.