Jorien Stravens nieuwe directeur Stichting Popsport

woensdag 13 september 2017 - 09:24

Jorien Stravens (1984) is aangetreden als nieuwe directeur/bestuurder van Stichting Popsport. Zij volgt Maurice Schmitz op.

Stravens is al sinds 2010 werkzaam voor Popsport in de functie van programmaleider. Zij beschikt over een uitgebreid netwerk van coaches, opleidingen en (muziek)professionals. Stravens heeft Popsport mee doorontwikkeld tot een landelijk coachingsprogramma met een belangrijke positie binnen de Nederlandse keten van talentontwikkeling.

Schmitz blijft bij Popsport betrokken als senior adviseur en zal daarnaast zijn handen vrij hebben om vanuit bureau ArtMARK verdere sturing te geven aan programma’s als Buma Music Academy, Night of the Nerds en Creative Tech Academy. Daarnaast zal hij als adviseur zijn kennis en ervaring op het gebied van cultuureducatie, talentontwikkeling en onderwijs ten dienst stellen van derden.

Stichting Popsport wil jong muziektalent tussen 14 en 20 jaar ondersteunen bij het realiseren van hun muzikale ambities. Popsport is een landelijk coachingsprogramma, waarin muzikanten en bands hun artistieke en zakelijke vaardigheden verder ontwikkelen onder persoonlijke begeleiding van muziekprofessionals.