Prinses Christina Concours viert vijftigjarig bestaan met concerten

woensdag 13 september 2017 - 09:30

Het Prinses Christina Concours bestaat deze maand vijftig jaar. Ter gelegenheid van het jubileum organiseert de stichting diverse evenementen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Op zaterdag 16 september speelt de Big Band van het Metropole Orkest in Singer Laren met prijswinnaars van het Prinses Christina Jazz Concours: Sergio Abdoelrahman, piano (15 jaar), Olivier van Niekerk, gitaar (15 jaar), Tadjiro Velzel, altsax (15 jaar), en Lizzy Ossevoort, zang (21 jaar).

Op vrijdag 29 september vindt een jubileumconcert plaats. Laureaat Liza Ferschtman brengt dan twee romantische meesterwerken van Mendelssohn en Schubert ten gehore. Ook gaat die avond een werk van de jonge Nederlandse componist Max Knigge in wereldpremière. Knigge schreef zijn compositie voor het Residentie Orkest en vier jonge prijswinnaars van het concours.

Ook het Prinses Christina Compositie Concours, de eerstvolgende muzikale wedstrijd, heeft een feestelijk randje. De deelnemers kunnen voor deze editie een speciale compositie schrijven rondom het vijftigjarig jubileum. Dit concours vindt plaats op 18 november in het HKU Utrechts Conservatorium.

Meer informatie over alle jubileumactiviteiten en kaartverkoop is te vinden op www.christinaconcours.nl.