App van Eventbrite wint prijs op Material Design Awards

maandag 18 september 2017 - 13:19

De Eventbrite Organizer app is bij het door Google georganiseerde Material Design Awards in de prijzen gevallen. De applicatie won in de categorie Interaction Design.

De duidelijke structuur, navigatie en de gebruikerswaarde gaven de doorslag voor Google, meldt Eventbrite in een verklaring. “De app stroomlijnt het hele proces van het aanmaken van een event tot het correct afhandelen ervan. De app biedt alles wat een drukke event manager vandaag de dag nodig heeft”, aldus Google.

Thomas Censani, Director of Product Design bij Eventbrite: "De Eventbrite Organizer regelt het onboarden, inchecken en scannen van deelnemers en het kopen van tickets op een manier waar event managers echt mee geholpen zijn. We gebruiken animaties om het aantal stappen bij het aanmaken van een event te verminderen en om de hele gebruikerservaring zo soepel mogelijk te laten verlopen."

Eventbrite verwerkt per jaar 150 miljoen tickets voor meer dan 600.000 organisatoren in 180 landen. In juni nam het bedrijf het ticketingplatform Ticketfly over van Pandora voor 200 miljoen dollar. Eerder dit jaar lijfde het eventtechnologieplatform al het Nederlandse bedrijf ticketscript in.

Meer informatie over de app is te vinden op de website van Eventbrite.